ALL DIGITAL

Belgium – Coordinator

ALL DIGITAL (anteriorment Telecentre Europe) és el coordinador del projecte. Com a xarxa paneuropea de centres de competència digital que compta amb 60 organitzacions membres en més de 30 països, es posiciona bé per garantir que els resultats del projecte siguin àmpliament utilitzats per moltes organitzacions amb una missió similar. També tenim un llarg historial de coordinació de projectes finançats per la UE i bones pràctiques ben establertes per a la gestió de projectes sòlids. Si voleu aprendre com podeu utilitzar aquest projecte al vostre país, no dubteu en contactar-nos.

Dades de contacte: Gabriela Ruseva gabriela.ruseva@all-digital.org
Rue du Commerce 123,
1000 Brussels
info@all-digital.org
gabriela.ruseva@all-digital.org
T. +32 2 895 5775


Media Actie Kuregem Stad

Bèlgica

MAKS és un centre juvenil i d’adults que es dedica a l’educació no formal per a grups objectiu en situació desfavorida. Ha desenvolupat una metodologia de story-telling (narracions digitals) centrada en l’educació intercultural i en la promoció dels drets humans i en un programa on els joves estan capacitats per ensenyar als nens a programar.

Dades de contacte: Jan Douteur jan@maksvzw.org
Office & postal address:
Georges Moreaustraat 110, 1070 Brussels
Tel: 0032 2/555 09 90
info@maksvzw.org, jan@maksvzw.org
www.maksvzw.org


IASIS

Grècia

“IASIS” (www.iasismed.eu) és una organització no gubernamental grega, sense ànim de lucre, activa en el camp de la inclusió social, l’empoderament i l’educació, que presta serveis a diversos Grups Socials Vulnerables, ubicats a Atenes / Grècia. L’objectiu principal de l’organització és proporcionar assistència i educació psicosocial a persones que estan en risc d’exclusió o la pateixen i als estudiants de l’àmbit de les humanitats. Pel nostre projecte WELCOME Digital, l’IASIS acollirà l’activitat formativa per als socis, incloses les visites d’estudi a algunes de les nostres Unitats de Sol·licitants d’Asil / Refugiats (habitatge protegit per a 70 persones – famílies, serveis de suport psicosocial per a 220 refugiats, unitat d’acollida per a 350 demandants d’assil al centre d’Atenes, hostal per a 20 adolescents no acompanyats al Pireu, servei psicosocial de Schiston Camp – 2.500 persones, alberg per a 100 nens no acompanyats – víctimes de la guerra).

IASIS ofereix serveis terapèutics i de consultoria a col·lectius vulnerables en risc d’exclusió social. Partint d’aquesta experiència, actua en l’àmbit de l’educació no formal.

Dades de contacte:
Manos Dimitriou iasisgr@yahoo.com
Address: 297 Acharnon str,
Kato Patisia, 10446, Athens, GR


Stiftung Digitale Chancen

Alemanya

Des de l’establiment l’any 2002, la Fundació d’Oportunitats Digitals (Stiftung Digitale Chancen, SDC) assumeix la responsabilitat de investigar l’impacte social de la digitalització, fer campanyes per a la igualtat de l’accés a Internet per a totes les persones i d’avançar en l’alfabetització digital. El nostre objectiu és la inclusió digital de tots els grups socials i la reducció de la bretxa digital. En el programa WELCOME, la fundació és responsable de implementar el projecte a Alemanya, és a dir, formar joves refugiats per convertir-se en mentors que imparteixen tallers creatius de tecnologia.

Dades de contacte:
Chausseestr. 15
D-10115 Berlin
Contact Person
Contact info: Nenja Wolbers
nwolbers@digitale-chancen.de
Tel.: +49 (0) 30 – 43 72 77 42


Fondazione Mondo Digitale

Itàlia

Fondazione Mondo Digitale (FMD) és una fundació sense ànim de lucre creada per l’Ajuntament de Roma i 5 empreses TIC. Treballa per a una societat del coneixement inclusiva barrejant innovació, educació, inclusió i valors fonamentals. La seva missió és promoure l’aprenentatge social, la innovació social i la inclusió digital, amb especial atenció a les persones en risc d’exclusió social. La FMD opera a nivell local, nacional i internacional per fomentar l’ús inclusiu de les TIC en diferents sectors: Educació per a la vida, Robòtica Educativa, Envelliment actiu i Solidaritat intergeneracional, Innovació social i emprenedoria jove i Integració de migrants i refugiats.

Des de l’any 2002, Fondazione Mondo Digitale ha dut a terme diversos projectes en diferents àmbits que promouen l’ús inclusiu de les TIC per a la integració dels migrants, sol·licitants d’asil i refugiats: el nostre treball es basa en un enfocament innovador que combina els processos d’aprenentatge col·laboratiu i social i un model educatiu integrat per desenvolupar competències clau i les habilitats socials.

Dins del programa WELCOME, la FMD contribuirà amb les seves pràctiques d’ús inclusiu de les TIC, participarà en el desenvolupament del programa i el pilotarà.

Fondazione Mondo Digitale
Address: Via del Quadraro, 102 – 00174 – Rome (Italy)
info@mondodigitale.org
Contact info: Annaleda Mazzucato, EU Project Manager
a.mazzucato@mondodigitale.org


Colectic

Espanya

Colectic utilitza l’educació no formal en les TIC, les habilitats socials i el diàleg intercultural per millorar la situació de les comunitats i els grups de ciutadans, centrant-se en grups desfavorits com els immigrants. Colectic promou la independència i l’empoderament a través de metodologies participatives i el desenvolupament de grups juvenils basats en interessos relacionats amb les TIC. Colectic treballar per al govern de Catalunya, transferint coneixements tècnics als telecentres, empleats públics i ONG.

Persona de contacte:
Esther Subias
esther.subias@colectic.coop
T: +34.93.442.5867
Address: C./ dels Salvador 8, 08001 Barcelona, ES
hola@colectic.coop
www.colectic.coop


Centro Studi Citta di Foligno Associazione

Itàlia

El Centre d’Estudis de l’Associació Ciutat de Foligno (www.cstudifoligno.it) és una agència de formació activa nascuda l’any 2000 al territori del municipi de Foligno. Es tracta d’una organització privada sense ànim de lucre, els membres fundadors de la qual són el municipi de Foligno, la província de Perugia, la Regió d’Umbria, la Universitat de Perugia i la fundació del banc local.

Durant els últims 17 anys, CSF ha ofert cursos de formació del FSE a més de 15.000 ciutadans de la Regió d’Umbria. A més, a partir de 2002, CSF ha participat en més de 30 projectes educatius europeus com a coordinadors i organitzacions associades.
En particular, dins l’àmbit del programa WELCOME,

  • cada any organitzem un curs de postgrau “Expert en acollida de mesures per a refugiats, sol·licitants d’asil i beneficiaris de protecció internacional” i

  • som socis del projecte Erasmus + KA2 titulat “RefugeesIn: cinema per a la inclusió social dels refugiats a Europa” http://www.refugeesinproject.eu/

Address: Via Oberdan 123, 06034 – Foligno ITALY
Email: europacstudi@gmail.com
Contact info:
Altheo Valentini, EU Project manager
altheovalentini@egina.eu
+39 347 12 99 123