Del 5 al 9 de març, l’ONG IASIS va donar la benvinguda a la formació de formadors del projecte a Atenes. Tretze formadors de totes les organitzacions associades de Bèlgica, Itàlia, Espanya, Alemanya i Grècia es van unir a la setmana de formació.

L’objectiu d’aquest FdF era capacitar-se mútuament en metodologies digitals i suport psicosocial per als refugiats, per aprendre com implementar el programa de formació WELCOME. Els formadors de les organitzacions associades van aportar els seus coneixements i experiència per compartir-los amb els seus col·legues i intercanviar mútuament les seves pràctiques formatives. Els mòduls de la formació van incloure temes digitals, com codificació amb scratch, periodisme digital i la narració digital, així com habilitats soft i empleabilitat. A través de l’educació no formal, vam establir una forma divertida d’aprendre els uns dels altres, al llarg de la setmana.

Els formadors, en el marc d’aquesta convocatòria, van fer una visita d’estudi al Centre per a Joves CONNECT ATHENS, on van mostrar, a través de presentacions i vídeos, com funciona el centre i com és la pràctica diària amb els joves.

CONNECT ATENES es va inaugurar al gener de 2018 i es gestiona de forma voluntària per joves per a joves. Els participants van tenir l’oportunitat d’obtenir una idea general sobre com és el treball juvenil a Grècia, que està molt ben desenvolupat però no compta amb el suport financer suficient.

El 8 de març, els membres del consorci WELCOME van assistir a la taula rodona organitzada per l’ONG IASIS, sobre temes d’immigració i bones pràctiques, amb la participació de professionals d’atenció directa i persones i entitats interessades en la inclusió social a Atenes.

Els membres d’entitats locals van mostrar el seu interès pel programa de capacitació Digital WELCOME i, d’altra banda, van compartir la seva experiència i coneixements adquirits en el treball directe amb el grup objectiu del nostre projecte: els refugiats i sol·licitants d’asil. Això va ajudar a tots els socis a comprendre millor la situació particular dels refugiats i sol·licitants d’asil a Grècia, i els problemes que enfronten els professionals que treballen amb ells.

Després d’aquesta setmana de formació intensiva, els formadors continuaran estudiant i recolzant-se mútuament, per tal de preparar-se per facilitar la capacitació de joves refugiats.

Basats en la metodologia de parells, els joves refugiats entre 16 i 30 anys d’edat es convertiran en mentors joves, capaços d’organitzar tallers per als seus companys i per a persones de la comunitat local.

Els joves mentors que completaran el programa, produiran històries digitals per compartir la seva experiència. Les històries digitals es compartiran amb els seus companys amb l’objectiu de motivar-los a ser voluntaris o participar en activitats educatives, socials i culturals. També contribuiran a conèixer com és el procés de creació de les activitats d’integració per a persones d’altres països. D’aquesta manera, també desenvoluparan les seves habilitats i adquiriran tècniques per a un treball que requereix altes habilitats.